Hong Kong Here I Come!

Esmeralda Vane Start Date: Nov 29, 2017 - End Date: May 28, 2018
  • Hong Kong, Hongkong

My Travel Story

by: Esmeralda Vane Start Date: Nov 29, 2017 - End Date: May 28, 2018
Hallo allemaal! 

Zoals velen misschien al weten vertrek ik 28 Januari richting de wereldstad: Hong Kong. Hier ga ik mijn studie voortzetten voor 4 maanden op de "Hong Kong University of Science and Technology". 

Nu komt de vraag: Waarom in Hong Kong? Eén van de belangrijkste redenen is dat ik het ontzettend belangrijk vind om mijn kennis te vergroten. Dit wil ik daar gaan doen door onder andere Chinese lessen te volgen. Op de middelbare school heb ik ook al enige kennis verkregen van de Chinese taal en Cultuur, maar dit is niet genoeg om de taal uiteindelijk vloeiend te kunnen spreken. Chinese lessen volgen gaat in Nederland lastig en in Hong Kong kan ik niet alleen Chinese lessen volgen, maar kan ik, doordat ik daar voor 4 maanden zal wonen, ook op straat Chinees leren. Zo leer ik dan op straat vooral kantonees en tijdens de les mandarijns! Mijn kennis wil ik niet alleen vergroten door de Chinese taal te leren, maar ook wil ik in Hong Kong mijn Engels bijspijkeren. Doordat ik in een land ga studeren waar, waarschijnlijk, niet veel Nederlanders zijn wordt ik gedwongen om te communiceren in een andere taal, namelijk Engels. Ook zullen mijn lessen in het Engels gegeven worden. Dit verbeterd mijn Engels op universitair niveau. Tot slot hoop ik mijn kennis uit te breiden door vakken te volgen die in Nederland niet/nauwelijks gegeven worden. Dit zullen vakken zijn die zich richten op China en Azie. 

Nu komt natuurlijk de vraag: Waarom Chinees leren en waarom vakken volgen over China? Al sinds ik Chinees volgde op de middelbare school trok dit land en de taal mijn interesse. Hoe verschillend kan een land zijn van je eigen land? Dit is wat mijn vooral heel erg aantrok. Dit land is bijzonder in zijn cultuur en taal en ik ben dan ook erg gedreven om meer kennis te verkrijgen over dit land. Mijn droom is om later een samenwerking aan te gaan met China en onderzoek te doen in China. Voor beiden gevallen is het spreken van de taal nodig. Bovendien is ook kennis over het land zelf belangrijk. Ook dit zijn redenen waarom ik naar Hong Kong ga. 

En dan nu de vraag: Hoe ga je alle kosten die aan dit avontuur vastzitten betalen? Want ja er zitten heel wat kosten aan vast zoals: huur voor mijn kamer, eten en drinken, studieboeken, visum, vaccinaties, vliegtickets etc. Afgelopen maanden (en nog steeds) heb ik zoveel mogelijk geprobeerd te werken en te sparen. Mijn plan was om zoveel mogelijk geld zelf in te leggen, zodat het leenbedrag laag zou zijn. Nu, 2 maanden voor vertrek, ben ik nog niet eens op de helft van wat ik bij elkaar moet krijgen en is het leenbedrag groot. Daarom de vraag aan jou/u om mij te helpen! Met een klein bedrag zal ik al heel ver komen en dit zal ik dan ook enorm waarderen. Het is volledig vrijwillig dus belangrijk is: Je moet niks! Maar als je het wel doet maak je mij ontzettend blij en ben jij één van de mensen die mijn droom heeft waargemaakt! En daarvoor alvast heel erg bedankt! 

Op deze site moet (volgens mij) met de creditcard betaald worden. Als jullie deze niet hebben kunnen jullie natuurlijk ook altijd geld overmaken naar: 

NL95 RABO 0335 7976 01 

Dan zorg ik dat jullie op de hoogte gehouden worden met hoe ver ik ben in dir project. Het bedrag dat wordt aangegeven op deze pagina klopt dan namelijk niet! 

Liefs, 

Esmeralda
  • Hong Kong, Hongkong